Wat wij doen

Iedereen heeft een postcode, dus iedereen kan meehelpen aan een groenere, gezondere en socialere wereld. Door je aan te sluiten bij een loterij die zoveel mogelijk geld ophaalt voor goede doelen én waar buren elke maand samen kans maken op prijzen. Dit was het idee in 1989. Inmiddels hebben alle mensen die meedoen met de Postcode Loterijen al € 13,5 miljard opgehaald voor het goede doel.

"Het is een fijn gevoel dat je elke dag weer bijdraagt aan een betere wereld."

— Vincent | IT-medewerker

"De Postcode Lottery Group werkt zonder winstoogmerk. We organiseren in 5 landen loterijen om geld in te zamelen."

— Angelique | Afdeling Goede Doelen

"Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen."

— George Clooney | ambassadeur Postcode Loterij

"Met het Postcode Loterij Buurtfonds worden kleine en grote initiatieven waargemaakt die impact hebben op de hele buurt."

Nathasha | Postcode Loterij Buurtfonds

Onze missie

De Postcode Lottery Group werkt zonder winstoogmerk. We organiseren in 5 landen loterijen om geld in te zamelen voor goede doelen in binnen- en buitenland, die zich inzetten voor een rechtvaardigere, groenere en gezondere wereld. Hierdoor winnen we allemaal: we helpen samen mee om de wereld beter te maken, goede doelen ontvangen geld én iedereen die zich bij ons aansluit maakt elke maand kans op prijzen.

Genieten van het goede

Al jaren stimuleren we, samen met onze partners, Nederlanders om bewuster te eten. Duurzamer, vegan, vegetarisch… met een cadeaukaart en recepten inspireren we iedereen om lekker te genieten van het goede.

Wat doen we met het geld?

Vooropgesteld: het échte werk doen natuurlijk de goede doelen. Wij zorgen vooral voor een goede verdeling van het geld dat we samen ophalen. Dat doen we op vier manieren:

  • goede doelen ontvangen een jaarlijkse bijdrage

  • deze kunnen voor specifieke projecten ook een extra bijdrage krijgen

  • goede doelen ontvangen een eenmalige bijdrage

  • voor bijzondere, moedige of baanbrekende projecten is er het Droomfonds

De betere cadeaus & prijzen

Behalve geldprijzen geven we ook veel andere prijzen en cadeaus weg. Bij de selectie en inkoop gaan we altijd voor de meest duurzame optie, zodat iedereen er verantwoord van kan genieten. Zo is de BMW die we elke week uitreiken 100% elektrisch.

Op bezoek bij...

Onze collega’s van de afdeling Goede Doelen gaan regelmatig langs bij… goede doelen. Ze filmen vaak hun bezoek, zodat we de beelden kunnen delen op social media. Echt filmpjes waar je enthousiast van wordt, want het is ongelofelijk wat mensen allemaal doen voor een betere wereld.

Ons eigen huis

Ons hoofdkwartier in Amsterdam is het meest duurzaam verbouwde kantoorpand van Nederland. Het is energie- en waterneutraal en wekt een groot deel van de elektriciteit zelf op. De natuurlijke klimaatregulering houdt het comfortabel, al het afval wordt gescheiden en de WC spoelen we door met regenwater.